Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував товариство на 64,9 млн грн за змову на продажі акцій АТ «Київпассервіс»

Реклама

Антимонопольний комітет України рішенням від 3 серпня визнав, що ТОВ «Октан О» і ТОВ «Барвінок - Інвест» під час участі в аукціоні з продажу державного майна вчинили порушення законодавства, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Йдеться про аукціон з продажу об'єкта малої приватизації - «Державний пакет акцій розміром 99,9906 % статутного капіталу акціонерного товариства «Київпассервіс». Продаж здійснювався у 2020 році Фондом держмайна.

Початкова ціна продажу лоту складала 195 944 640,00 грн (без ПДВ). За результатами аукціону лот було придбано за 230 897 987 грн (без ПДВ).

Водночас, в результаті перевірки обставин зазначеного аукціону, Комітет виявив ознаки змови між ТОВ «Октан О» і ТОВ «Барвінок - Інвест», які претендували на купівлю зазначеного лота. Тому було розпочато справу, під час розгляду якої було виявлено низку обставин, що у своїй сукупності підтвердили наявність узгоджених дій між відповідачами.

За змову на аукціоні ТОВ «Барвінок - Інвест» було оштрафоване на суму 64 878 099 грн. Щодо ТОВ «Октан О» провадження у справі закрито у зв'язку з його ліквідацією.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Замовте LIGA360 для бізнесу на вигідних умовах. Підключіть до 10 працівників за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Забезпечте ключові ролі в команді - керівників, юристів, бухгалтерів, HR - інструментами та інформацією для ухвалення рішень. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини