Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент України і Прем'єр-міністр Канади підписали оновлену Угоду про вільну торгівлю

Реклама

Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали оновлену Угоду про вільну торгівлю, яка замінить існуючу Угоду, що діяла з 2017 року. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Ця Угода переводить торговельні відносини двох країн у новий вимір, адже при підготовці документу ми застосували новий ліберальний метод в сфері послуг - дозволено все, що не заборонено. Тобто Угода не регулює, що дозволено, а навпаки - ретельно виписує винятки із повної свободи надання послуг», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністра України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, в розділі, який стосується торгівлі товарами, містяться нові правила походження, які дозволяють використовувати частини або інгредієнти з ЄС, Британії, Ізраїлю для товарів, які експортуються до Канади без мит. Це розширить залучення українських виробників до глобальних ланцюгів постачання.

Також оновлено розділ про захист інтересів бізнесу. До нього додали набір правових інструментів захисту інвестицій.

Крім того, розширені і спрощені умови для тимчасового в'їзду працівників українських компаній до Канади з метою надання послуг.

Підписана Угода містить розділ про цифрову торгівлю між Україною та Канадою, заснований на принципах вільного і відкритого розвитку цифрової екосистеми економіки. Зокрема, цифрова складова Угоди гарантує свободу транскордонної передачі інформації, свободу вибору місця розташування обладнання, свободу вихідного коду, а також відкритий доступ до інтернету.

Вона також включає оновлені глави про правила та процедури походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, розробку та адміністрування заходів та прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку. На додачу до цього вона регулює фінансові послуги, тимчасовий в'їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю і малі та середні підприємства.

«Це перша Угода, яка засвідчує, що Україна поділяє торговий порядок денний Канади, США, ЄС, Японії та інших наших партнерів. Її текст побудовано на стандартах Угоди про вільну торгівлю Канади, США та Мексики і Угоди про Транстихоокеанське партнерство, до якої Україна готується приєднатися», - підкреслила Юлія Свириденко.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини