Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частину індустріальних парків можуть виключити з реєстру через бездіяльність

Реклама

Індустріальні парки, зареєстровані в період з 2013 до 2019 року, найближчим часом можуть бути виключені з реєстру через бездіяльність. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, передає Інтерфакс-Україна.

"В Україні зараз у реєстрі перебувають 65 індустріальних парків, з них половина були зареєстровані ще в період з 2013 до 2018-19 року, але вони не працюють. Ці парки, найімовірніше, найближчим часом будуть із реєстру виключені, як такі, що не працюють", - сказав Кисилевський.

За його словами, інші парки, які відповідають вимогам закону, зокрема ті, що мають керуючу компанію та надають звіти, розділять на конкурсній основі державну підтримку в розмірі 1 млрд грн, заплановану в державному бюджеті на 2024 рік.

Голова комітету зазначив, що критерії надання державної підтримки індустріальним паркам визначить Міністерство економіки.

"Ця державна підтримка, найімовірніше, буде використана на промислову інфраструктуру, тобто на мережі. А ось яким чином це розподілиться - буде визначено постановою Кабінету Міністрів у відповідному порядку", - підсумував Кисилевський.

Для резидентів індустріальних парків закон передбачає, зокрема, звільнення від ПДВ і мит під час імпорту нового обладнання, а також від податку на прибуток на 10 років у разі провадження діяльності в межах ІП; пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Нагадаємо, Уряд схвалив Стратегію розвитку індустріальних парків на 2023 - 2030 роки

Перевіряєте відповідність вимогам регуляторів? Спробуйте LIGA360:Compliance. У нашій найповнішій базі документів ви зможете знайти усі чинні норми Податкової, Нацбанку та інших держорганів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Реформа індустріальних парків в Україні

Податкові пільги для індустріальних парків: пояснює ДПС

Уряд компенсуватиме індустріальним паркам до 100% витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж

Як обрати та оформити землю під будівництво промислового підприємства

Уряд затвердив Порядок використання учасником індустріального парку вивільнених від оподаткування коштів

Прийнято новий порядок ввезення з-за кордону устаткування для індустріальних парків

Затверджено нову форму Типового договору про створення та функціонування індустріального парку

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини