Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують удосконалити законодавство у сфері грального бізнесу

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Парламенті законопроєкт № 10101 щодо вдосконалення законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та державних лотерей.

Цим законопроєктом пропонується унеможливити повернення на ринок азартних ігор тих суб'єктів господарювання, які півтора роки з початку воєнного стану не платили за ліцензії та не сплатили досі, зловживаючи положеннями постанови Кабінету Міністрів № 314. Зокрема, встановити додаткові вимоги до ліцензіатів, нові підстави для анулювання ліцензій, а також посилити вимоги до бездоганної ділової репутації ключових посадових осіб ліцензіатів.

Також ним уточнюються положення чинного законодавства щодо звітування організаторів азартних ігор та операторів державних лотерей, зокрема, врегульовуються питання відповідальності за порушення виконання такого обов'язку.

Серед іншого проєкт закону передбачає удосконалення положень чинного законодавства щодо проведення уповноваженим органом фактичних перевірок, а також врегульовує процедурні аспекти запобігання та протидії функціонуванню заборонених азартних ігор та/або гральних закладів.

Крім того, враховуючи, що частина території України є тимчасово окупованою або потерпає від бойових дій, законопроєктом пропонується передбачити, що вимоги до операторів державних лотерей щодо пунктів розповсюдження та терміналів електронної системи прийняття ставок діють пропорційно території України, на якій не ведуться бойові дії і яка не є тимчасово окупованою.

Водночас для недопущення втрат бюджету пропонується зобов'язати наявних операторів державних лотерей сплачувати відрахування до держбюджету від проведення державних лотерей до оголошення результатів першого конкурсу у розмірі, що становить 234 мінімальні заробітні плати, встановлені на 1 січня поточного року.

На думку ініціаторів законопроєкту, його прийняття дозволить підвищити платіжну дисципліну ліцензіатів щодо своєчасної сплати усіх обов'язкових платежів, а також сприятиме вдосконаленню законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та державних лотерей.

Потрібно більше інформації щодо цієї галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини