Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вдвічі збільшить фінансування програми мікрогрантів для бізнесу

Реклама

У 2024 році Кабінет Міністрів вдвічі збільшить фінансування програми мікрогрантів для розвитку бізнесу. Планується видати грантів на 3,5 млрд грн. Про це заявила заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Вона повідомила, що від початку дії грантової програми «Власна справа», яка працює вже 15 місяців, 8 000 українців отримали від держави кошти на старт або розвиток бізнесу на 1,6 млрд грн. При цьому вони вже створили 18,5 тисяч робочих місць та станом на початок серпня сплатили понад 400 млн грн податків до бюджету.

«Ми бачимо, що програма є дуже затребуваною серед українців, тому наступного року плануємо збільшити її фінансування вдвічі та закладаємо на це 3,5 млрд грн, що дозволить видати 14 тисяч грантів», - зазначила Бережна.

Заступниця Міністра нагадала, що отримати грант на започаткування або розширення власної справи можуть як діючі підприємці, так і українці, які не мають досвіду підприємницької діяльності. Подача заявки здійснюється через портал Дія. Наразі серед регіонів-лідерів, підприємці яких взяли найбільше грантів, Львівська, Рівненська, Київська, Івано-Франківська області та місто Київ.

Вона додала, що з квітня поточного року діє також ветеранський компонент програми “Власна справа”. Ветерани або другий з їхнього подружжя можуть отримати гранти на розвиток підприємництва від 250 тис грн до 1 млн грн.

«На сьогодні вже є 119 переможців за ветеранським компонентом програми, які отримають гранти на 47 млн грн. До кінця поточного року заплановано ще дві хвилі подачі заявок на гранти ветеранам на загальну суму 160 млн грн. Ця програма також діятиме і наступного року. Ми плануємо у 2024 році видати 1300 грантів саме ветеранам або другому з подружжя», - повідомила Тетяна Бережна.

У міністерстві нагадали, що за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини