Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cуд арештував активи мобільного оператора lifecell у справі Фрідмана - ЕП

12 жовтня 2023, 09:56
350
0
Автор:
Реклама

Серед арештованих судом активів, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, окрім "Київстар", є ще один мобільний оператор - lifecell. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на ухвалу суду (наразі рішення суду офіційно не оприлюднено - ред.).

Зазначається, що найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл" вартістю майже 13 млрд грн, які належать іноземній юридичній особі Lifecell Ventures Cooperatief.

Крім того, суд наклав арешт на 100% ТОВ "Пейселл", яка належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також були арештовані корпоративні права ТОВ "Укртауер" (оператор вишок, систем внутрішнього покриття у бізнес-центрах, ТРЦ та готелях), який є дочірньою компанією турецького холдингу Turkcell.

До списку арештованих активів також потрапили:

ПрАТ "СК Альфа Страхування" (95,2% статутного капіталу вартістю 104,7 млн грн);

ТОВ "Альфа-Лізинг" (100% вартістю 584,3 млн грн);

ТОВ "Паритет фінанс" (100% вартістю 14 млн грн);

ТОВ "Сенс Діджитал" (100% вартістю 20 млн грн);

ТОВ "Київстар.Тех" (100% вартістю 111 млн грн);

ТОВ "Вимпелком Глобал Сервіс Україна" (100% вартістю 804,9 млн грн);

ПрАТ "Миргородський завод мінеральних вод" (100% вартістю 21,4 млн грн);

ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" (100% вартістю 8,8 млн грн) та інші. 

Як ми повідомляли раніше, за матеріалами Служби безпеки суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Компанія «Київстар» у коментарі виданню Forbes зазначила, що працює у звичному режимі та продовжує надавати послуги цифрового електронного зв`язку 24 млн абонентам. Також у компанії підкреслили, що підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстару», жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунуто від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великої Британії.

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини