Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено новий перелік агропродукції, експорт якої підлягає ліцензуванню

Реклама

Уряд постановою від 31 жовтня 2023 р. № 1133 скасував перелік товарів, експорт яких до Республіки Болгарія, Румунії, Словацької Республіки, Угорщини та Республіки Польща підлягає ліцензуванню та затвердив новий загальний перелік товарів (аграрної продукції), експорт яких підлягає ліцензуванню, а саме:

  • Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин) (код УКТ ЗЕД 1001);

  • Жито (1002);

  • Ячмінь (1003);

  • Овес (1004);

  • Кукурудза (1005);

  • Соєві боби, подрібнені або неподрібнені (1201);

  • Насіння ріпаку або кользи, подрібнене або неподрібнене (1205);

  • Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене (1206 00);

  • Олія соєва та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу (1507);

  • Олії соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу (1512);

  • Олії ріпакова (із ріпаку або кользи) або гірчична та їх фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу (1514);

  • Макуха та інші тверді відходи і залишки, одержані під час добування рослинних або мікробних жирів і олій, за винятком відходів товарної позиції 2304 або 2305, мелені або немелені, негранульовані або гранульовані (2306).

Розгляд заявок на одержання ліцензій на експорт зазначених товарів здійснюється у порядку, встановленому Мінекономіки, та за умови додаткового подання заявником - суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності до заявки діючого свідоцтва платника ПДВ та довідки про відкриття банківського рахунка нерезидентом (покупцем товару).

Видача ліцензій здійснюється у строк, що не перевищує 10 робочих днів з дати одержання заявки.

Режим ліцензування експорту не застосовується у разі, коли суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності включений до переліку верифікованих суб'єктів агропромислового комплексу.

Нагадаємо, в Україні запустили експериментальний проєкт з верифікації експортерів агрокультур.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть Legal Solution. Знаходьте пов'язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.   

Водночас, розгляд заявок на одержання ліцензій на експорт товарів до Республіки Болгарія, Румунії, Словацької Республіки, Угорщини та Республіки Польща здійснюється у 30-денний строк у порядку, встановленому Мінекономіки.

Видача ліцензій на експорт товарів, зазначених у цьому пункті приміток, здійснюється на підставі погоджень, що надаються Мінагрополітики після двосторонніх консультацій з партнерами у 15-денний строк з дати одержання від Мінекономіки заявки на одержання ліцензій на експорт зазначених товарів без залучення суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності у порядку міжвідомчого обміну інформацією.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини