Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Страйк на кордоні з Польщею: що відбувається на пунктах пропуску

Реклама

Вантажний рух на трьох пунктах пропуску заблоковано, але у пункті Краківець - Корчова можливий виїзд з України, повідомив у Facebook заступник Міністра інфраструктури Сергій Деркач.

Ягодин - Дорогуськ - блокується виїзд з України та виїзд з Польщі. Тобто пункт пропуску заблокований повністю.

Краківець - Корчова. Виїзд з України ще можливий, заїхати в Україну - ні.

Рава-Руська - Гребенне. За останньою інформацією від наших прикордонників, перевізники заблокували і виїзд від нас. Тобто рух заблокований повністю також.

На всіх пунктах пропускають гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт. У напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину.

Деркач повідомив, що наразі проводиться низка телефонних розмов, листів на рівні міністерств, посольства, бізнесу та перевізників. Підготовка роз'яснень та аналітичної інформації для європейських колег. Перебуваємо у постійній комунікації з Rafal Weber та командою Міністерства інфраструктури Польщі для вирішення ситуації.

Польські колеги підтверджують, що одна з ключових вимог перевізників - повернення до дозволів, проте для України вона неприйнятна в умовах війни через порушених логістичних ланцюгів та морської блокади. Окрім цього, це Угода на рівні України та ЄС, тому скасувати її неможливо з боку Польщі.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням. 

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акція протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

Читайте також:

З 6 листопада у системі єЧерга перевізники можуть реєструвати лише верифіковані транспортні засоби

З 7 листопада змінилися умови митного оформлення імпортних та експортних вантажів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини