Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Словацькі автоперевізники провели попереджувальну акцію на кордоні з Україною

Реклама

Спілка автоперевізників Словаччини (UNAS) 16 листопада провела попереджувальну акцію на кордоні з Україною. Далекобійники на годину заблокували пункт пропуску Вишнє-Нємецьке, повідомляє liga.net з посиланням на Facebook UNAS.

"Наша мета - підтримати польських колег, а також всіх перевізників у межах ЄС. Ми просимо Європейську транспортну комісію негайно запровадити дозволи на транспорт для українських перевізників", - заявили у Спілці.

У страйку брали участь представники UNAS, словацькі перевізники та представники польських перевізників, які закрили кордон.

Члени UNAS погрожують, що якщо Брюссель не вирішить ситуацію, вони повністю заблокують кордон з Україною.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акцію протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

У Мінінфраструктури повідомили, що відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску. У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Читайте також:

Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

Бізнес розповів про складнощі для українського експорту та хто страйкує на польському кордоні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини