Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українсько-словацький кордон для вантажівок розблоковано

Реклама

Опівночі, з 21 по 22 листопада, словацька поліція розблокувала кордон та звільнила проїзд для вантажних транспортних засобів до міжнародного пункту пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке», повідомляє Закарпатська митниця.

Наразі перехід працює в штатному режимі і з обох сторін здійснюється митно-прикордонний контроль.

Станом на 8 ранку черги у КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке» з вантажних транспортних засобів складають:

- на виїзд з України - 20 (е-черга-1347) т/з;

- на в'їзд в Україну - 400 т/з;

КПП «Чоп-Захонь» черги на вантажному напрямку:

- на виїзд з України - 40 (е-черга-2478 т/з);

- на в'їзд в Україну - 190 т/з.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Вчора словацькі перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні.

Перетин кордону був заблокований у вівторок вдень транспортним засобом, позначеним банерами з логотипом Словацького союзу транспортників (UNAS). УНАС від цього дистанціюється і стверджує, що це діяльність окремої особи, передає TERAZ.

Голова УНАС Станіслав Скала заявив, що вони продовжать можливу блокаду на території Словаччини, якщо не буде досягнуто згоди, а польські перевізники продовжать протести. Однак спочатку він хоче дочекатися результату переговорів між польськими протестувальниками, Європейською комісією (ЄК) і представниками українського та польського урядів.

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акцію протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

У Мінінфраструктури повідомили, що відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску. У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Читайте також:

Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

Бізнес розповів про складнощі для українського експорту та хто страйкує на польському кордоні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини