Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Введено в дію нові санкції проти рф: 147 фізосіб та 303 компанії

Реклама

Президент України указами № 772/2023 та № 773/2023 ввів в дію рішення РНБО про застосування санкцій проти рф, під які потрапили 147 фізичних осіб і 303 юридичні особи.

"Це синхронізація з партнерами щодо тих осіб, які прямо працюють на російську агресію або їй допомагають. А також це санкції проти суб'єктів держави-терориста, що мають стосунок до критичної інфраструктури. Кожне прізвище, кожна назва компанії - це конкретна провина в тому, що російський терор триває.

Україна доповнює своїми санкціями міжнародні санкційні механізми. І ми працюємо, щоб санкції партнерів були поширені й на тих, проти кого вже ухвалені відповідні рішення України", - сказав Президент у своєму зверненні.

Як повідомляє Liga.net,  під санкції потрапили топменеджери Алішера Усманова, а також посередники з Туреччини, Гонконгу та ОАЕ, які допомагають росії імпортувати в обхід санкцій електроніку (Azu International, Dexias Turkiye, Hulm Al Sahra), квадрокоптери (Aeromotus) та інші іноземні товари (King-Pai) для оборонної промисловості.

Серед юридичних осіб - Мегафон, Металоінвест, USM Telecom, цементні заводи та інші компанії Усманова і його партнерів у холдингу USM.

Також до санкційного списку потрапив виробник косметики Фаберлік, кондитерські фабрики Рот Фронт, Красный Октябрь, Бабаєвський, група Гута, будівельна компанія Леннорд, група Позитив тощо.

Під санкції потрапили й кілька захоплених і перереєстрованих окупантами українських підприємств, зокрема Шахта ім. Засядька.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини