Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії просять Президента відтермінувати 2-й етап земельної реформи

Реклама

Українські аграрії-члени Всеукраїнської аграрної Ради (ВАР) просять Президента Володимира Зеленського підтримати петицію щодо відтермінування стократного збільшення лімітів на продаж землі з 1 січня 2024 року на два роки після завершення війни, повідомив голова ВАР Андрій Дикун на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"В Україні 60% аграрної продукції виробляє середній аграрний бізнес і лише 25% - великий. Як представники середнього бізнесу, ми виступаємо проти (збільшення ліміту продажу землі з 1 січня 2024 року до 10 тис. га). Ми просимо президента не давати нам формальної відповіді, не відправляти петицію на розгляд Кабінету Міністрів або профільного парламентського комітету", - сказав він.

У ВАР повідомили , що петиція проти продажу великих масивів сільськогосподарських земель вже набрала необхідні 25 000 голосів.

"Я дуже сподіваюсь на оперативну та змістовну відповідь Володимира Зеленського на нашу петицію, бо всіх аграріїв дуже турбує питання: Хто під час війни в Україні має кошти, щоб купувати по 10 000 га землі? Хто ці люди, які не знають, що першочергово сьогодні гроші потрібно спрямовувати на допомогу ЗСУ, аби допомогти їм відвоювати нашу окуповану землю і перемогти ворога?", - підкреслив Андрій Дикун.

Автор звернення наголошує, що середній і малий агробізнес, який є основою агросектору і українського села, не зможе стати учасниками ринку землі:

"Сьогодні українські аграрії переживають найскладніші часи за всю історію незалежності України. Внаслідок війни агропідприємства вже другий рік поспіль працюють у збиток, щодня зазнають фінансових втрат через заблоковані порти, логістичні проблеми та низькі ціни на збіжжя. Багато підприємств зруйновано, угіддя заміновані, частина території - окупована. Збільшення ліміту с/г земель, що дозволено купувати в одні руки, за нинішніх умов, призведе до скупівлі землі за безцінь олігархами та корупціонерами. Середні та малі аграрії не мають коштів на купівлю землі та не мають можливості залучати кредити, і, відповідно, будуть відрізані від можливості придбати землю, на якій вони працюють. Тому, сьогодні вкрай важливо зберегти аграріїв, які останнє віддають на підтримку ЗСУ, а не тих, хто заробляє на корупції та війні".

Нагадаємо, у Мінагрополітики підтримують запровадження другого етапу ринку землі з 1 січня 2024 року

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Читайте також:

За два роки в Україні продали 1% сільськогосподарських земель

Аграрії просять не збільшувати ліміт на купівлю сільськогосподарських земель

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини