Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював всі ліцензії страховій компанії

Реклама

Національний банк анулював ПРАТ "СК "Саламандра" всі ліцензії, призначив тимчасову адміністрацію та відсторонив органи управління страховика від управління компанією. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Як зазначається, у жовтні - грудні 2023 року Нацбанк здійснив планову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії.

Під час перевірки було встановлено факт здійснення ПРАТ «СК «Саламандра» ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів та страхувальників, а саме формування страхових резервів у недостатньому розмірі (більше ніж на 10% від їх достатнього розміру, визначеного законодавством України) тричі протягом календарного року.

У зв'язку з цим та на підставі пункту 8 частини першої статті 381 Закону про фінансові послуги, що діяв на момент вчинення порушення, НБУ ухвалив рішення про застосування заходу впливу, яке набрало чинності 14 травня 2024 року.

Також відповідно до вимог статей 57, 66 Закону про страхування у зв'язку із встановленням факту наявності у страхової компанії зобов'язань за договорами страхування (перестрахування, співстрахування), одночасно з ухваленням рішення про анулювання їй ліцензій прийнято рішення про призначення тимчасової адміністрації та відсторонення органів управління ПРАТ «СК «Саламандра» від управління компанією.

Нагадаємо, наприкінці квітня Національний банк вирішив анулювати страховику "Гамайун" усі ліцензії та звернутися до суду із заявою про відкриття ліквідаційної процедури.

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини