Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкрили для руху порожніх вантажівок

Реклама

З 4 грудня пункт пропуску «Угринів - Долгобичув» відкривається для руху порожніх вантажівок масою 7,5 тон та більше з України до Польщі. Це стало результатом домовленостей, досягнутих Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України з Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством, повідомляє пресслужба українського міністерства.

«Відкриття «Угриніва» є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону», - зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Це спільний пункт пропуску на польському боці, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів.

З 4 грудня порожні вантажівки, зокрема цистерни, можеть починати рух без реєстрації в електронній черзі на перетин кордону. Пропускна здатність складатиме понад 100 вантажівок на добу.

На місці також працюватиме команда Укратрнасбезпеки, яка підтримуватиме порядок руху та допомагатиме водіям за необхідності.

У Міністерстві підкреслили, що робота по реалізації інших заходів для розблокування кордону продовжується.

Як повідомили у Державній прикордонній службі, станом на 7:00 ранку 4 грудня в пункті пропуску «Угринів» на виїзд з України прикордонники вже оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т. Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги.

Фото з сайту ДПСУ.

Читайте також: Україна та Польща погодили заходи для розблокування пунктів пропуску на кордоні

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Польща ініціюватиме відновлення системи дозволів для українських перевізників

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини