Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прем'єр-міністр Польщі вимагає скасувати транспортний безвіз для України

Реклама

Польща вимагатиме від Єврокомісії відновлення системи дозволів для українських вантажівок, заявив Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, передає WNP.pl.

«Я можу відкрити завісу таємниці, я пообіцяв перевізникам і ми обов'язково дотримаємося свого слова, ми будемо дуже жорстко і однозначно вимагати відновлення системи дозволів на перевезення українських вантажівок і українських водіїв, які проїжджають і прибувають до Польщі. Ця система діяла до весни 2022 року і працювала добре, потім її змінила Єврокомісія і сьогодні перевізники блокують кордон», - сказав Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акцію протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Читайте також: 

Один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкрили для руху порожніх вантажівок

Україна та Польща погодили заходи для розблокування пунктів пропуску на кордоні

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини