Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія не підтримала ініціативу Польщі, Словаччини та Угорщини щодо скасування "транспортного безвізу"

Реклама

Польща, Словаччина та Угорщина підтримали скасування транспортного безвізу з Україною на зустрічі транспортної ради Єврокомісії у Брюсселі, однак ця ініціатива не знайшла підтримки. Про це повідомив словацький міністр Йозеф Раз, передає ЛІГА.Бізнес.

За його словами, Польща запропонувала переглянути угоду з Україною та повернути дозвільну систему, яка обмежувала перевезення українськими вантажівками в ЄС до літа 2022 року.

Пропозицію Польщі підтримали Словаччина та Угорщина.

"Однак були держави, які висловилися проти, наголосивши на тому, що солідарність з Україною має бути сильною та однозначною", - зазначив словацькій міністр.

На брюссельській зустрічі Польщі, Словаччині та Угорщині нагадали, що вони перебували в аналогічному становищі після приєднання до Євросоюзу.

"Як зазначила Європейська комісія, у часи, коли Словаччина приєднувалася до Євросоюзу, німецькі перевізники та старі країни-члени так само відповідали словацьким перевізникам", - сказав Йозеф Раз.

Він зазначив, що у березні буде обговорюватися продовження "транспортного безвізу" після 30 червня 2024 року. Для польських і словацьких перевізників це означає, що вони мають домовлятися зі своїми урядами про те, як діяти далі.

"Зараз є висновок Єврокомісії, і з цим важко буде щось зробити", - резюмував словацькій міністр.

Після зустрічі транспортної ради в Брюсселі словацькі перевізники припинили блокування кордону з Україною.

Читайте також: 

Блокування пункту пропуску зі Словаччиною призупинили

Один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкрили для руху порожніх вантажівок

Україна та Польща погодили заходи для розблокування пунктів пропуску на кордоні

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Економічні новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини