Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін утворив акціонерне товариство "Енергоатом"

Реклама

Кабінет Міністрів утворив акціонерне товариство «НАЕК «Енергоатом». Відповідне рішення ухвалено на засіданні 29 грудня, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Утворити акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», 100 відсотків акцій якого належать державі, шляхом перетворення державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», - зазначається у документі.

Також було затверджено статут акціонерного товариства, положення про наглядову раду та положення про принципи формування наглядової ради.

Згідно з рішенням Уряду, акціонерне товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов'язків ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства.

Також Уряд призначив склад виконуючих обов'язки членів правління АТ «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Нагадуємо, 2 травня Кабінету Міністрів ухвалив розпорядження, яке передбачає реорганізацію ДП «НАЕК «Енергоатом» шляхом перетворення в АТ «НАЕК «Енергоатом», 100 відсотків акцій у статутному капіталі якого належать державі та не підлягають приватизації або відчуженню в інший спосіб.

План перетворення ДП «НАЕК «Енергоатом» на акціонерне товариство затверджено розпорядженням КМ від 27 червня 2023 р. № 571-р.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини