Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено вимоги до розкриття структури власності

29 квітня 2024, 16:01
382
0
Автор:
Реклама

Міністерство фінансів наказом від 02.04.2024 № 161 внесло зміни до Положення про форму та зміст структури власності, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163. Зміни наберуть чинності через 90 днів з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Документ повністю оновлює редакцію Положення № 163, що стосується переважної більшості юросіб.

Порівняно з попередньою редакцією Положення стає більш розлогим і деталізованим. Зокрема, у Додатку 1 наведено безпосередньо форму, заповнення якої розкриває необхідну інформацію про всіх осіб, які безпосередньо або опосередковано володіють цією особою самостійно чи спільно з іншими особами або незалежно від формального володіння мають можливість значного або вирішального впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи.

Також юрособи матимуть і конкретні орієнтири, як-от порядкові примітки до заповнення форми чи, наприклад, формула розрахунку розміру опосередкованої участі особи в юридичній особі.

Детальніше читайте у матеріалі "Структуру власності розкриватимуть по-новому".

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини