Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ощадбанк надаватиме гранти виробникам дронів

Реклама

Ощадбанк надаватиме виробникам дронів гранти у рамках програми єРобота. Про це повідомляє пресслужба банку.

«Згідно з рішенням уряду до переліку бізнесів, що можуть отримати державний грант за програмою єРобота (напрям «Переробка»), додано виробників безпілотних літальних апаратів (дронів). Ощад є ексклюзивним банківським партнером програми та бере активну участь у її реалізації», - йдеться у повідомленні.

У програмі можуть взяти участь фізичні та юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність з виробництва повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього обладнання та виробництво БпЛА або їх частин.

Грант надається на створення нових або збільшення наявних потужностей підприємств із виробництва дронів та обладнання. Отримані кошти можна витратити на придбання основних засобів виробництва, які не підлягають відчуженню, їх доставку та введення в експлуатацію.

Подати заявку на отримання гранту можна на порталі «Дія» за встановленою формою. До заявки потрібно додаєти бізнес-план проєкту.

Сума гранту становитиме до 8 млн грн (на обладнання), але не більше 80% вартості проєкту.

Умови отримання гранту:

  • використання грантових коштів за призначенням упродовж року;

  • створення нових робочих місць, кількість яких залежить від суми гранту. Наприклад, не менше 25 місць має бути створено одержувачем гранту в сумі від 6,4 до 8 млн грн;

  • протягом трьох років з дня отримання гранту необхідно сплатити податки, збори (здійснити обов'язкові платежі), ЄСВ до бюджету на суму гранту.

Нагадаємо, 3 травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову №502, відповідно до якої підприємства, що виробляють дрони, зможуть отримати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини