Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовження чинних відстрочок від мобілізації на один місяць - роз'яснення Мінекономіки

Реклама

Уряд постановою від 7 травня № 516 продовжив автоматично на один місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно з постановою КМУ від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації на воєнний час».

У Мінекономіки пояснили, якщо, наприклад, строк дії відстрочки закінчується 17.05.2024, згідно з постановою строк її дії автоматично продовжується на один місяць, тобто до 17.06.2024.

Постановою не передбачено прийняття Міністерством економіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 07.05.2024 (наказів Міністерства економіки про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації). Це потрібно врахувати під час організації бронювання військовозобов'язаних працівників та взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Де читати професійну аналітику про управління персоналом? В робочому просторі LIGA360: HR-Менеджер. Налаштуйте персональну стрічку новин з обраних джерел, отримуйте доступ до аналітики з кадрового обліку, читайте коментарі експертів. Оберіть своє рішення LIGA360 за посиланням 

Читайте також:

Бронювання працівників: що змінилося з 10 травня
Бронювання працівників підприємств: актуальні питання для роботодавців

Заброньований зовнішній сумісник: що з військовим обліком у роботодавців за основним місцем роботи й за сумісництвом

Заброньований працівник звільняється: про що має пам'ятати роботодавець

Бронювання працівників: як скласти довідку про середню зарплату

Перевірки ТЦК: ризики для роботодавця

Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Доступ до аналітики LIGA ZAKON є у рішеннях LIGA 360. Залишайте заявку, щоб замовити рішення та отримати презентацію для вашої компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини