Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін обмежив рекламу азартних ігор в інтернеті

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 19 травня 2024 року №566 обмежив рекламу азартних ігор в інтернеті та запровадив нові правила для їх організаторів.

Так, згідно з документом, встановлюєтся такий порядок обмеження реклами азартних ігор, що здійснюється шляхом обмеження розповсюдження реклами азартних ігор, реклами торговельних марок, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор, а також інших позначень, під якими проводяться азартні ігри, зокрема з використанням електронних комунікацій, символіки ЗСУ та інших військових формувань, а також розповсюдження відповідного контекстного матеріалу.

Крім того, ним забороняється організаторам азартних ігор в Інтернеті реєструвати кілька клієнтських рахунків для одного гравця.

Також під час проведення азартних ігор в Інтернеті організатори азартних ігор зобов'язані запровадити обов'язкові перерви в азартній грі для кожного гравця і після реєстрації гравця в онлайн-системі організатора азартних ігор або до моменту прийняття ставки одержати від гравця інформацію щодо:

  • ліміту коштів, які гравець бажає витрачати на азартну гру протягом певного часу (доби, тижня, місяця), та встановити йому обраний ліміт з можливістю його зміни не частіше ніж один раз на місяць;

  • максимального часу безперервної участі гравця в азартній грі протягом доби і максимального часу його участі в азартній грі протягом тижня та встановити обраний час участі у грі.

Постанову ухвалено на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 квітня 2024 року та до прийняття Закону про боротьбу з ігровою залежністю (лудоманією), який наразі знаходиться на розгляді у Верховній Раді.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини