Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці позбавлять деяких повноважень

Реклама

Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт №9219, який розмежовує окремі функції між центральними органами виконавчої влади. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Ухвалення проєкту дозволить передати окремі функції, покладені сьогодні на Державну службу України з питань праці іншим, більш дотичним до відповідних напрямів роботи центральним органам виконавчої влади», - зазначила заступник Міністра економіки Тетяна Бережна.

Документ дозволить, зокрема, перерозподілити наступні функції Держпраці:

  • реєстрацію та облік великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів - планується передати до МВС;

  • технічне розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті - до Міненерго та Держінспекції енергетичного нагляду;

  • контроль за дотриманням законодавства про рекламу (щодо змісту реклами про вакансії ) - до Держпродспоживслужби.

Законопроєкт був напрацьований Мінекономіки в рамках реформи дерегуляції та враховує зміни, пов'язані з імплементацією законодавства Європейського союзу.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини