Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Антимонопольному комітеті створено Державний реєстр суб'єктів господарювання, притягнутих до відповідальності

Реклама

В Антимонопольному комітеті створили Державний реєстр суб'єктів господарювання, притягнутих до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Наразі суб'єкти господарювання, що вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» вносяться АМКУ до Зведених відомостей щодо спотворення результатів торгів, які постійно оновлюються та розміщуються у вигляді файлу excel на вебсайті Комітету.

Для забезпечення оптимальної відкритості інформації про порушників, Комітет в тестовому режимі розробив та забезпечив доступ до Державного реєстру. Така вимога передбачена Законом «Про захист економічної конкуренції».

Завдяки цьому Державному реєстру користувачі мають можливість оперативно відслідковувати інформацію про наявність або відсутність учасників торгів у переліку порушників законодавства про захист економічної конкуренції. Також реєстр дає можливість здійснювати пошукові запити, робити вибірку інформації за багатьма критеріями, дозволяє формувати відповідні витяги тощо.

«Створення такого реєстру позитивно впливає на оперативність оновлення інформації, а також покращує доступність таких відомостей для користувачів як стаціонарної комп'ютерної техніки, так і мобільних пристроїв», - наголосили в АМКУ.

У Комітеті нагадали, що відповідно до пункту 4 частини першої статті 17 Закону «Про публічні закупівлі» замовник приймає рішення про відмову суб'єкту господарювання в участі у процедурі закупівлі та зобов'язаний відхилити тендерну пропозицію учасника, зокрема, якщо такий суб'єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за порушення у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів). Тому питання доступності до таких відомостей є суттєвим.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини