Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд схвалив Матрицю реформ

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 4 червня ухвалив постанову, яка забезпечує моніторинг виконання Матриці реформ. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що матриця Реформ систематизує умови і рекомендації міжнародних партнерів України у ключових секторах, що представлені в офіційних документах, та є аналітичним інструментом для ефективного впровадження і моніторингу виконання всіх запланованих заходів.

Вона включає понад 200 реформ (понад 400 індикаторів), погоджених у домовленостях з ЄС, Плані за програмою Ukraine Facility, меморандумі з Міжнародним валютним фондом, угодах зі Світовим Банком, та фіксує наявні в офіційних документах умови та рекомендації партнерів.

Матриця реформ також містить експертну оцінку впливу реформ на економічне зростання та відновлення, проведену КШЕ, ЦЕС за методологією Гарвардського університету та за сприяння Світового банку.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Вона має чіткі пріоритети за рівнем економічного впливу, оцінені у такій послідовності:

1. Макроекономічні політики. Реформи саме у цій сфері мають найбільш відчутний загальний вплив на державу. Вони включають податкові та митні реформи для розширення внутрішньої дохідної бази, усунення квазіфіскальних спотворень, підтримання загальної стабільності цін.

2. Управління державним сектором та інституціями. Це включає зміцнення координації регіональної політики, розробку вимірюваних планів дій для реформування правоохоронних органів та боротьби з корупцією, а також підвищення спроможностей управління державними інвестиціями, зокрема судових інстанцій.

3. Структурні реформи. Охоплюють програми на ринку праці та політику, пов'язану з людським капіталом, заходи щодо спрощення торгівлі та бізнес-середовища, включаючи реформи державних підприємств і корпоративного управління, а також регулювання, що інтегрують і реформують такі сектори: енергетика, критичні матеріали, сільське господарство та транспорт.

Відповідальним за моніторинг виконання матриці Реформ, а також зобов'язаннями за програмами фінансової підтримки і перед міжнародними партнерами визначено Міністерство фінансів. Інші міністерства та центральні органи виконавчої влади, які відповідають за здійснення заходів, передбачених зобов'язаннями, матимуть регулярно надавати актуальну інформацію про результати здійснення заходів.

Для забезпечення максимальної відкритості та публічності процесу виконання узгоджених з партнерами заходів було запущено та презентовано інтерактивний сайт Матриці реформ, де кожен може ознайомитись зі змістом, термінами і графіком виконання умов у різних сферах. Можливість застосування фільтрів до конкретного виконавця, індикатора та його рівня економічного впливу дозволяють провести ґрунтовний аналіз виконання Україною спільно визначених з партнерами заходів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини