Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Епіцентр" планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу та інвестувати 5,2 млрд в енергетику Новини компаній

Реклама

Група компаній "Епіцентр" планує завершити до кінця 2024 року будівництво п'яти торговельних і торговельно-розважальних центрів у різних регіонах України та логістичного комплексу в Хмельницькому. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин в інтерв'ю виданню Property Times, передає «Інтерфакс-Україна».

"На цей рік заплановано роботи зі спорудження п'яти торговельних і торгово-розважальних центрів, а також великого логістичного комплексу в Хмельницькому. Терміни введення в експлуатацію цих об'єктів залежатимуть від цілої низки чинників, але в планах компанії завершити їхню реалізацію до кінця 2024 року", - сказав Михайлишин.

За його словами, перша черга комплексу в Хмельницькому становитиме 57 тис. кв. м, надалі планується розширення до 80 тис. кв. м.

Гендиректор компанії уточнив, що поточні проєкти "Епіцентру" у сфері ритейлу передбачають понад 1,5 млн кв. м нових торговельних площ і створення понад 16 тис. робочих місць. У перспективних планах компанії будівництво нових ТРЦ у Львові, Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та інших містах, а також реформатування застарілих об'єктів мережі.

Такж товариство планує інвестувати в енергетику 5,2 млрд грн - на будівництво 100 МВт газової генерації та встановлення дахових сонячних електростанцій. Таку інформацію надав Михайлишин на запит «Forbes Україна».

Як зазначається, в цьому році «Епіцентр» має намір закупити газопоршневі електростанції потужністю від 1 до 6 МВт для забезпечення електроенергією власних виробничих підприємств, а потім і торгових центрів. Загальна потужність газогенераторів складе близько 100 МВт, а орієнтовна сума інвестицій у проєкт сягатиме майже 2,2 млрд грн.

Крім того, понад 3 млрд грн компанія витратить на сонячні електростанції, що дозволять замістити до 30% споживання електроенергії. В рамках цього проєкту компанія вже обладнала шість СЕС загальною потужністю 6,8 МВт, а протягом 2024-2025 років планується оснастити сонячними панелями ще 16 ТЦ та логістичний центр, збільшивши загальну потужність власних СЕС ще на 25 МВт.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини