Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк визначив методику оцінки активів і зобов’язань страховиків для розрахунку регулятивного капіталу

Реклама

Національний банк затвердив методику оцінки активів і зобов'язань страховика, які включаються до розрахунку регулятивного капіталу відповідно до вимог щодо забезпечення платоспроможності страховика. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Згідно з документом страховик для цілей розрахунку регулятивного капіталу здійснюватиме оцінку об'єктів нерухомого майна, облігацій внутрішніх державних позик та облігацій зовнішніх державних позик, що є прийнятними активами.

Водночас підходи до оцінки інших прийнятних активів та зобов'язань страховика для цілей розрахунку регулятивного капіталу не зміняться - страховик продовжуватиме їх оцінювати згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності.

Для виконання вимог Методики страховики повинні оновити оцінку об'єктів нерухомого майна, ОВДП, ОЗДП та визначити їх вартість для цілей розрахунку регулятивного капіталу:

  • для об'єктів нерухомого майна - відповідно до вартості, визначеної суб'єктом оціночної діяльності у звіті про оцінку майна або у звіті з експертної грошової оцінки земельної ділянки. Строк із дати оцінки, зазначеної в такому звіті, до дати розрахунку регулятивного капіталу не повинен перевищувати одного року;

  • для ОВДП - відповідно до інформації про справедливу вартість ОВДП, яка публікується на сторінках офіційного інтернет-представництва НБУ;

  • для ОЗДП - відповідно до інформації з визначених Методикою джерел інформації в порядку зниження їх пріоритету.

Для приведення оцінки об'єктів нерухомого майна, ОВДП, ОЗДП у відповідність до вимог Методики страховики матимуть перехідний період (30 календарних днів).

Методика не застосовуватиметься до оцінки технічних резервів страховика та не впливатиме на складання страховиком фінансової звітності.

У зв'язку із затвердженням Методики Нацбанк також уточнив окремі норми Положення про встановлення вимог щодо забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності страховика.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини