Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив Національний план з енергетики та клімату

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив Національний план з енергетики та клімату (НПЕК) на період до 2030 року. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 25 червня, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, НПЕК є стратегічним документом, спрямованим на узгодження екологічної, енергетичної та економічної політики для сталого розвитку України.

Його розроблено відповідно до вимог Регламенту (ЄС) 2018/1999 та з урахуванням найкращих практик країн-членів ЄС, у рамках зобов'язань України як договірної сторони Енергетичного Співтовариства та у процесі набуття членства в ЄС.

Серед основних цілей НПЕК:

  • скорочення викидів парникових газів на 65% порівняно з рівнем 1990 року;

  • досягнення 27% частки відновлюваних джерел енергії у загальному кінцевому енергоспоживанні;

  • поглиблення диверсифікації джерел і шляхів постачання енергоресурсів - не більше 30% від одного постачальника;

  • первинне споживання енергії не більше 72,224 млн т н.е., кінцеве споживання енергії 42,168 млн т н.е. (т н.е. - тонна нафтового еквівалента).

«Цей документ слугуватиме планом зеленої реконструкції та відновлення України, стимулюючи допомогу від міжнародної спільноти. Тепер увагу необхідно зосередити на впровадженні запланованих політик та заходів відповідно до вимог Ukraine Facility та законодавства Енергетичного Співтовариства», - зазначив Директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства Артур Лорковскі.

В обговореннях проєкту НПЕК взяли участь понад 1500 представників різних секторів та зацікавлених сторін, включаючи Уряд України, парламент, європейських партнерів, громадянське суспільство, державний сектор, місцеві громади та представників сусідніх країн.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини