Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС погодив санкції проти Білорусі, щоб перекрити шлях обходу обмежень

27 червня 2024, 11:40
162
0
Реклама

Рада ЄС 24 червня ухвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів щодо рф.

Країни Європейського Союзу також погодили пакет санкцій проти Білорусі в середу, заявили дипломати ЄС і Бельгія, щоб спробувати перекрити шлях до уникнення обмежень щодо росії, передає агентство Reuters.

"Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення Росії в Україну, включаючи боротьбу з обходом санкцій", - заявила на X Бельгія, яка головує в ЄС до кінця червня.

У Reuters зазначили, що зусилля, щоб закрити лазівки, посилилися з минулого року, і дипломати кажуть, що Білорусь була однією з найбільших.

Із січня минулого року ЄС працює над узгодженням санкцій, які вже були запроваджені проти Білорусі до вторгнення росії в Україну, із заходами у відповідь на війну, але основний експорт калію з країни був одним із каменів спотикання.

Один дипломат уточнив, що текст узгоджує заходи щодо товарів подвійного призначення, таких як мікросхеми, що містяться в базових приладах, а також передові технології та військові вироби.

У пакеті також було скасовано положення, якого домагалися деякі країни, яке дозволяло експортувати білоруський калій та інші сільськогосподарські товари через Європу в разі стрибків цін.

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Більше ліцензій - більше економії. Замов єдину комплексну платформу LIGA360 для всієї команди за найнижчою ціною. Дізнатися більше.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини