Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дві страхові компаній розпочали добровільний вихід з ринку, ще одній Нацбанк анулював ліцензії

Реклама

Національний банк надав дозвіл на добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля "СК "Велтлінер" та "АСК "Дністер", а "СК "Соверен" на підставі його заяви анульовав ліцензію та виключив з Держреєстру фінустанов.

Відповідні рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 12 липня, повідомляє пресслужба регулятора.

Добровільний вихід з ринку

Рішення про вихід ПРАТ "СК "Велтлінер" з ринку та затвердження плану виходу було ухвалене на загальних зборах акціонерів товариства (протокол від 27 червня 2024 року). Відповідно до поданої ним звітності за 2023 рік страховий портфель формувався переважно за рахунок платежів за договорами КАСКО - 64%, страхування відповідальності власників наземного транспорту - 7%. Обсяг страхових премій у зазначеному періоді становив 47 497 тис. грн, сформовані страхові резерви - 17 645 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в розмірі 15 363 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,1%.

Рішення про вихід ПРАТ "АСК "Дністер" з ринку та затвердження плану виходу було ухвалене на загальних зборах акціонерів страхової компанії (протокол від 28 червня 2024 року). Відповідно до поданої звітності за 2023 рік страховий портфель товариства формувався з платежів зі страхування наземного транспорту, крім залізничного (91,6%), страхування майна від вогневих та інших ризиків (6%), інших видів (2,4%). Обсяг страхових премій у зазначеному періоді становив 10 010 тис. грн, сформовані страхові резерви - 4 987 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 6 109 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,01%.

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля ці страховики зобов'язані звернутися до Нацбанку з заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Анулювання ліцензії та виключення з Держреєстру фінустанов

Нацбанк, на підставі заяви, ухвалив рішення про анулювання ліцензії на здійснення діяльності із страхування та виключив з Державного реєстру фінустанов ПрАТ "СК "Соверен», якому 14 червня 2024 року надав дозвіл на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив відповідний план виходу з ринку.

Відповідно до поданої страховою компанією звітності за 2023 рік страховий портфель формувався переважно за рахунок платежів зі страхування наземного транспорту (99,6%). Обсяг страхових премій в зазначеному періоді становив 4 218 тис. грн, сформовані страхові резерви - 1 651 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 1 783 тис. грн. Частка товариства за страховими преміями на страховому ринку становить 0,01%.

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини