Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював всі ліцензії страховій компанії

Реклама

За здійснення ризикової діяльності Національний банк анулював ліцензії страховій компанії «Авангард». Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначається, в січні-березні 2024 року Нацбанк здійснив планову інспекційну перевірку ПРАТ "СК "Авангард».

За її результатами встановлено факт здійснення товариством ризикової діяльності, що загрожує інтересам страхувальників та/або інших кредиторів за такими ознаками:

  • порушення обов'язкового нормативу платоспроможності та достатності капіталу в межах одного звітного періоду (2023 рік), на початок і кінець якого зазначений норматив виконувався;

  • надмірність витрат, що призвело до погіршення фінансового стану та порушення обов'язкового нормативу платоспроможності та достатності капіталу;

  • придбання активів, які не належать до прийнятних активів, що призвело до зменшення розміру прийнятних активів, які включаються до нормативу платоспроможності та достатності капіталу, до розміру, що є меншим, ніж встановлено законодавством.

У зв'язку з цим та на підставі пункту 8 частини першої статті 381 Закону про фінансові послуги, що діяв на момент вчинення порушення, НБУ ухвалив рішення про застосування заходу впливу, яке набрало чинності 18 липня 2024 року.

Оцініть ризики щодо контрагентів на 360 - з реєстраційною, судовою, медійною інформацією та відкритими джерелами. Здійсніть миттєвий аналіз 29 факторів ризику:

§ анулювання реєстрації;

§ ймовірний зв'язок з рф/рб, Іраном, Північною Кореєю;

§ ведення діяльності на окупованих територіях;

§ приналежність до "чорного" або "сірого" списку FATF;

§ банкрутство та борги.

Дізнайтесь більше переваг нової LIGA360, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини