Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінцифри надали рекомендації, як використовувати ШІ у рекламі та маркетингу

Реклама

Мінцифра разом з профільними експертами створила рекомендації щодо відповідального використання ШІ в рекламі та маркетингу, інформують у Міністерстві.

Розроблені поради допоможуть креативникам і малим бізнесам працювати з інноваційними інструментами без ризиків для себе та своїх клієнтів.

У документі зібрані поради, як підвищити ефективність реклами та маркетингових комунікацій за допомогою ШІ, не вводячи в оману споживачів і не порушуючи законодавство у сфері реклами. 

Серед рекомендацій - контролювати, якими даними ви ділитеся з ШІ-системами, не поширювати персональні дані цільової аудиторії, маркувати контент, згенерований ШІ-інструментами, та не делегувати штучному інтелекту створення реклами на 100%.

У додатку наведені інструкції з чеклистами, на що звернути увагу при виборі ШІ-інструменту та як оцінити, чи не порушує згенерований контент прав споживачів.

Повний перелік інструментів можна знайти у Білій книзі з регулювання ШІ в Україні.

Ознайомтеся з рекомендаціями за посиланням.
Рекомендації розроблені завдяки підтримці, наданій Агентством США з міжнародного розвитку в межах Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та Проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev.

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Читайте також: Набув чинності Європейський закон про штучний інтелект. Про основні вимоги та зобов'язання при використанні штучного інтелекту

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини