Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю онлайн: роз'яснення Мін'юсту

Реклама

Міністерство юстиції роз'яснило, за яких умов та яким чином товариство з обмеженою відповідальністю можна зареєструвати онлайн.

У міністерстві нагадали, що раніше ТОВ можна було зареєструвати лише за допомогою державного реєстратора, шляхом подачі документів як у паперовій, так і в електронній формі.

Однак 24 серпня 2022 року в Україні стала доступною послуга реєстрації ТОВ на підставі модельного статуту онлайн в автоматичному режимі через портал "Дія".

Для того, щоб зареєструвати ТОВ на підставі модельного статуту через "Дію" потрібно:

1) зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі "Дія";

2) обрати послугу «Реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту»;

3) заповнити онлайн-форму на отримання послуги та внести необхідну інформацію, обрати необхідні опції модельного статуту або редакцію статуту «за замовчуванням», підписати заяву електронним підписом.

Після цього система автоматично сформує та надішле на реєстрацію: заяву, рішення засновників/засновника, статут та структуру власності.

Більше аналітичних матеріалів за темою є в LIGA360. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні.

Умови автоматичної реєстрації такого товариства:

· всі засновники - виключно фізичні особи, громадяни України;

· у керівника та довіреної особи відсутні обмеження діяльності;

· вказаний унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі всіх бенефіціарних власників (його можна знайти в ID-картці або біометричному паспорті);

· назва ТОВ не містить слів, що заборонені законодавством (якщо ж містить, буде відправлено повідомлення з підказками).

Якщо заява відповідає вказаним умовам ТОВ буде зареєстрований автоматично. Повідомлення про це надійде протягом 10 хвилин. Якщо ж воно не відповідає хоча б одній з умов - реєстрація відбудеться за участі державного реєстратора, онлайн, протягом 1 робочого дня.

У випадку, коли обрано систему оподаткування (як загальну, так і спрощену), відповідні відмітки проставляються в заяві про державну реєстрацію. Відомості про обрану систему оподаткування будуть автоматично відправлені до податкового органу за місцезнаходженням юрособи.

Після реєстрації товариства, відповідний запис з'явиться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Інформація про взяття на облік платника податків з'явиться в Електронному кабінеті платника податків.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини