Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії за змову на торгах з продажу майна ДП «Укрспирт»

Реклама

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Грінфіл ЛТД» і ТОВ «Вінд Денс» на 680 тис. грн за змову на торгах з продажу майна ДП «Укрспирт». Відповідне рішення АМКУ ухвалив 29 серпня, повідомляє його пресслужба.

Комітет визнав ці компанії винними у порушенні Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціону.

Так, регіональним відділенням Фонду держмайна по Київській, Черкаській та Чернігівській областях було проведено аукціон з продажу окремого майна Стадницького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт». Сума укладеного за результатами аукціону договору з ТОВ «Грінфіл ЛТД» становила 81 744 000 грн із ПДВ.

Під час розслідування справи Антимонопольний комітет встановив, що товариства узгодили свою поведінку з метою усунення конкуренції між ними під час аукціону. Було доведено, що відповідачі спільно вели господарську діяльність та завідомо домовились про результати аукціону.

Крім того, за результатом проведеного аукціону ТОВ «Вінд Денс», запропонувавши найвищу цінову пропозицію у розмірі 106 000 000 грн (без ПДВ), відмовилось від підписання договору.

Тому договір укладено з ТОВ «ГрінфілЛТД» (як наступною ціновою пропозицією) та продано об'єкт приватизації за ціною 68 120 000 грн (без ПДВ), що на 37 880 000 грн менше, ніж цінова пропозиція ТОВ «Вінд Денс.

За змову під час аукціону з продажу державного майна Комітет оштрафував відповідачів на загальну суму 679 998 грн.

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини