Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд розширив програму "Власна справа": молоді підприємці зможуть отримати гранти до 150 тис. грн

Реклама

Кабінет Міністрів розширив програму «Власна справа» на молодих підприємців. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, в рамках цієї програми підприємці віком до 25 років зможуть отримати гранти розміром до 150 тисяч гривень із зобов'язанням зареєструватись ФОП. Водночас вимога створити робочі місця для них буде не обов'язковою.

«Ми запускаємо гранти для молоді: підприємці віком до 25 років зможуть отримати до 150 тисяч гривень під зобов'язання зареєструватися ФОП без створення робочих місць. А через три роки такий підприємець зможе ще раз отримати грант від держави - вже за програмою «Власна справа» на загальних умовах у розмірі до 250 тис. гривень та зобов'язанням створити не менше 2 робочих місць», - розповіла Перша віцепрем'єр-міністерка - Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Також Уряд розширив категорії отримувачів грантів у межах «Власної справи». Тепер їх можуть отримати дружини та чоловіки загиблих воїнів. Такий грант становитиме до 500 тис. гривень.

Крім того, до переліку отримувачів грантів додано виробників вин та підприємців, які працюють на територіях ктивних бойових дій. Ще одна новація полягає в тому, що підприємцям дозволили за грантові кошти брати в оренду водойми та купувати аквакультури для їх розведення.

За словами Юлії Свириденко, наразі Мінекономіки розробляє кілька новацій, які допоможуть бізнесу залучати ще більше грантових коштів для розвитку. По-перше, за умови створення від чотирьох робочих місць суму грантової підтримки планують збільшити вдвічі: з 250 до 500 тисяч гривень. По-друге, Уряд планує дозволити отримувати грант у розмірі 250 тис. грн повторно через три роки після отримання першого гранту для всіх категорій підприємців. Зараз ці нововведення знаходяться на етапі розробки.

Загалом, за два роки роботи програми «Власна справа» підприємці отримали від держави 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на 4,6 мільярда гривень. Завдяки цьому вони створили понад 38 тис. нових робочих місць. Найактивніше її можливостями користуються підприємці Києва, Львівщини та Рівненщини.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини