Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд готує зміни до правил бронювання - Шмигаль

Реклама

Кабінет Міністрів разом з бізнесом та військовими експертами напрацьовує поправки до параметрів бронювання, які найближчим часом будуть введені. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції у Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

"Мають бути дуже справедливі, прозорі, зрозумілі правила бронювання і відповідь, чому заброньований або працівник на тій чи іншій посаді не йде воювати. Усі речі зараз на зрізі з військовими доопрацьовуємо і, думаю, що найближчим часом ми їх запровадимо. Це не буде щось сенсаційне, очевидно, будуть зміни наявних параметрів бронювання для українців", - зазначив Шмигаль.

Він додав, що для економічного бронювання існує низка параметрів, які стосуються критичних підприємств, що забезпечують життєдіяльність держави. До них, зокрема, відносяться відсутність заборгованості зі сплати податків або рівень сплати податків, середня заробітна плата по галузі та на підприємстві.

За словами Прем'єр-міністра, коли йдеться про принцип "воюй або працюй", мається на увазі вдосконалення цього підходу, тому напрацювання окремого законодавства не планується.

Нагадаємо, наприкінці серпня Денис Шмигаль анонсував запровадженням принципу "Воюй або працюй", що передбачає низку заходів, які виведуть ринок праці із тіні.

Читайте також: Бізнес просить впровадити економічне бронювання, як додатковий інструмент до чинного порядку;

Бізнес назвав найбільш критичні проблеми бронювання та військового обліку

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз?яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини