Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії на 6,2 млн грн за змову на закупівлі ремонту стадіону

Реклама

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету оштрафувала ТОВ «Дор-Буд Інвест СВ» та ПП «Стеріос АС» на 6,2 млн грн за змову на закупівлі капремонту стадіону на Буковині. Відповідне рішення колегія ухвалила на засіданні 10 вересня, повідомляє пресслужба АМКУ.

Йдеться про торги, проведені Департаментом капітального будівництва, містобудування та архітектури Чернівецької обласної держадміністрації в 2021 році із закупівлі капітального ремонту стадіону «Дружба» в м. Сторожинець Чернівецької області, очікуваною вартістю 22 млн грн.

В комітеті зазначають, що під час розслідування справи було встановлено обставини, які у своїй сукупності підтверджували вчинення ТОВ «Дор-Буд Інвест СВ» та ПП «Стеріос АС» антиконкурентних узгоджених дій з метою усунення конкуренції між ними під час участі у торгах.

"Виявлені факти свідчили про спільну та скоординовану поведінку компаній під час підготовки та участі в торгах, комунікацію між ними та обмін інформацією", - наголошується у повідомленні.

За порушення законодавства, колегія наклала на змовників штрафи на загальну суму на 6 225 624 грн.

В АМКУ нагадали, що згідно з Законом «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб'єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини