Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вдосконалив процеси надання держпідтримки малому та середньому бізнесу

Реклама

Кабінет Міністрів удосконалив процеси надання фінансової державної підтримки мікро- , малого та середнього підприємництва. Відповідні зміни до постанова КМ від 24 січня 2020 року № 28 «Про надання фінансової державної підтримки» Уряд уніс на засіданні 13 вересня, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Насамперед йдеться про розвиток Державних програм «Доступні кредити 5-7-9%», «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» и «Доступний факторинг».

Так, постановою, зокрема, передбачено:

  • можливість зменшення процентної ставки для бізнесу шляхом поєднання державної підтримки (програм 5-7-9) з партнерськими програмами уповноважених банків;

  • удосконалення механізму надання гарантій уповноваженим банкам з боку Фонду розвитку підприємництва.

Крім того, документом впроваджуються умови екологічних та соціальних стандартів Світового банку під час надання кредитів сільськогосподарським підприємствам з 1 січня 2024 року у межах Програми 5-7-9.

Також ним врегульовано виконання умов міжнародної співпраці із залучення доступного фінансування для українського підприємництва, зокрема, зі Світовим банком, Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, а також у межах домовленостей з МВФ щодо збалансування підтримки малого та середнього бізнесу з фіскальною спроможністю держави.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Встигни скористатися Special program для рішення LIGA360. Гарантуй найкращу ціну для своєї компанії. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини