Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземним підприємцям буде простіше відкривати бізнес в Україні: стартує проєкт "Е-резидент"

Реклама

В Україні стартувала програма електронного резидентства uResidency. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Ми створили найкращі умови для українських підприємців - реєстрація ФОП найшвидша у світі, сплата податків у кілька кліків, додаткові послуги для бізнесу доступні онлайн. Зараз готові масштабувати цей досвід і на іноземців, адже стати е-резидентом в Україні простіше й вигідніше, ніж відкрити бізнес будь-де у світі, податкова ставка всього 5%", - зазначив Міністр.

Федоров пояснив, що достатньо лише заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency - це 5-10 хвилин. Її швидко перевірять, і резидент отримає КЕП у консульстві, без жодного візиту в Україну. Далі відкриває ФОП онлайн - і всі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

Повністю автоматизовано звітність. Банк сам вирахує податки, подасть декларацію і забере на себе всю бюрократичну тяганину, жодної фізичної взаємодії з установами. Усе відбувається автоматично, без участі людини.

Зараз програма доступна громадянам Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. На першому етапі плануємо долучити близько 1 000 е-резидентів. Далі буде більше країн.

Першим банком-партнером програми uResidency став ПриватБанк, повідомила пресслужба банку.

"Ми з гордістю стали першим українським банком, що приєднався до цього амбітного та важливого державного проекту, щоб технологічні підприємці з усього світу швидко і зручно створювали бізнес в Україні, інвестували кошти та платити податки до бюджету нашої країни. Тисячам підприємців з усього світу буде зручно створювати бізнес в Україні онлайн - від подачі заявки до відкриття банківського рахунку та виведення зароблених коштів. Резидентам програми відкрити рахунок у ПриватБанку так же легко, як і українському ФОПу. А можливості “Приват24 для бізнесу” дозволять нам масштабувати сучасні, клієнтоорієнтовані цифрові банківські сервіси на іноземні ринки,” - відзначив Євген Заіграєв, член правління ПриватБанку з питань корпоративного бізнесу та МСБ. 

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні. 

На цю тему радимо ознайомитися з такими публікаціями:

Як отримати статус е-резидента

E-резидентство: форми на вхід та вихід

"Е-резидент: нові платники - нові правила оподаткування";

"Бажані та небажані е-резиденти";

"Е-резидент: як працює система";

"Е-резидентська звітність";

"Банківські рахунки е-резидентів".

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини