Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується збільшення штрафів для ліцензіатів

16 липня 2018, 08:00
178
0
Реклама

Відповідний законопроект розміщено на сайті Мінекономрозвитку для громадського обговорення. Пропонується внести в ряд НПА багато техніко-редакційних правок і коригувань, пов'язаних зі зміною законодавства. Але є досить багато і нововведень, в основному карально-контролюючого плану. Зокрема, передбачається запровадження нової санкції - зупинення дії ліцензії в повному обсязі або частково.

Проект також передбачає значне збільшення штрафів, зокрема, за провадження господарської діяльності без держреєстрації або необхідної ліцензії, у період зупинення її дії. Відзначимо, що за діяльність на фондовому ринку без ліцензії пропонують штрафувати від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз штраф значно менше). Штрафи пропонують встановити також за порушення строку повідомлення органу ліцензування про всі зміни даних, які зазначені в заяві та підтвердних документах, та невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов.

Крім того, пропонується встановити загальну норму для всіх видів господарської діяльності щодо заборони контроля ліцензіата резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України. Такого ліцензіата пропонують штрафувати на 1-2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, можлива і конфіскація виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини