Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Активність рейдерів змушує уряд відновити роботу антирейдерських штабів

18 квітня 2018, 15:36
245
0
Реклама

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив про прийняте 18 квітня Кабміном рішення про відновлення роботи антирейдерських аграрних штабів на час проведення посівної кампанії. Приводом послужили кілька повідомлень про можливе підвищення активності земельних рейдерів.
Таким чином уряд врахував позитивний минулорічний досвід роботи антирейдерських штабів у всіх регіонах. У Мін'юсті вважають, що вони довели свою ефективність під час кампанії зі збору зерна влітку і восени - тоді вдалося запобігти сотням конфліктів і десяткам спроб захоплень землі і врожаю. В межах роботи штабів також здійснювалася просвітницька та нормотворча робота.
За словами міністра, в результаті вдосконалення регулювання та профілактики рейдерства, була ліквідована технічна можливість реєстрації земельних «ділянок-привидів», а також запроваджена автоматизована система обміну інформацією між земельним кадастром і реєстром нерухомості. Крім того, був запущений сервіс «SMS-Маяк», що дає можливість землевласнику контролювати будь-які спроби внести зміни до реєстру щодо своєї ділянки.
Нагадаємо, сервіс «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН», дозволяє дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом або повідомленням в кабінеті користувача про будь-які зміни реєстрового запису про конкретну земельну ділянку. Це дає можливість оперативно відреагувати на незаконні дії і припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини