Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдери використовують фіктивні рішення органів місцевого самоврядування

6 березня 2018, 10:58
216
0
Реклама

2 березня прокуратура Київської області повідомила про провадження з повернення в держвласність 2 га землі, отриманої на підставі неіснуючого рішення сільради.
За документами земля під ведення особистого сільського господарства і будівництво була виділена ще в 2010 році. Однак, правоохоронці з'ясували, що відповідне рішення сільрадою насправді не приймалося, згадана в документах сесія відбувалася в інший день, а технічна документація, всупереч вимогам законодавства, сільрадою не затверджувався. За даним фактом місцева прокуратура не тільки почала досудове розслідування, але і звернулася до суду з позовами про визнання недійсними держактів на землю.
Описаний випадок підтвердив, що спектр підроблюваних рейдерами документів широкий. До того ж, як з'ясувалося, на підставі сфабрикованого рішення органу місцевого самоврядування можна деколи не тільки зареєструвати землю, а й користуватися нею багато років. Такі обставини вказують на важливість здійснення постійного антирейдерського контролю власниками активів, в першу чергу - нерухомості. Адже ефективно зупинити спробу рейдерської атаки зможуть лише оперативні дії в результаті своєчасного сигналу про загрозу.
Сучасним Антирейдерським засобом є електронний контроль, наприклад - «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Він дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини