Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено правовий захист трудових мігрантів

1 березня 2018, 13:37
197
0
Реклама

28 лютого Кабінет Міністрів вніс зміни в діючі «Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва в працевлаштуванні за кордоном». Очікується, що вони збільшать соціальну і правову захищеність працівників відповідної категорії.

Зокрема, стало більше нормативних вимог до змісту трудового договору (контракту). Тепер роботодавець зобов'язаний прописувати:

- умови праці, у тому числі - забезпечення належних і здорових умов;

- умови оплати праці, у тому числі - розмір гарантованої зарплати;

- тривалість робочого часу і відпочинку;

- термін дії контракту і умови його розірвання.

Також врегулювали питання медичної допомоги, соціального страхування, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю в результаті нещасного випадку на виробництві або тимчасової непрацездатності, умов репатріації трудового мігранта.

Крім того, ліцензіатів зобов'язали надавати клієнтові достовірну інформацію про умови праці і проживання в державі працевлаштування. І тільки після цього сторони зможуть підписати договір. Норма запроваджена для посилення відповідальності ліцензіатів і захисту трудового мігранта від дій недобросовісних посередників. А для впорядкування даного ринку послуг, визначені вимоги до суб'єктів господарювання в частині кадрових вимог і в питаннях організації бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини