Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У співучасті в земельній схемі підозрюється голова райдержадміністрації

1 березня 2018, 13:20
205
0
Реклама

1 березня Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання голови однієї з райдержадміністрацій Київської області та його заступника, а також державного кадастрового реєстратора, підозрюваних в організації земельної схеми. Їм закидають отримання від голови правління однієї з місцевих громадських організацій хабара в розмірі 1,3 млн грн за сприяння в передачі в оренду земельних ділянок площею близько 300 га.
Однак корупцією ця ситуація не обмежується - правоохоронці встановили, що вказані земельні ділянки (паї) належали померлим або безвісно відсутнім особам. Тобто такі ділянки від самого початку не могли виділятися в оренду до визначення їх власника в установленому законодавством порядку (до отримання статусу виморочного майна).
На жаль, це далеко не перший випадок, коли в земельних і рейдерських схемах підозрюються або викриваються чиновники. Це підтверджує те, що не втрачає актуальності питання оперативного контролю землевласниками реєстраційних дій щодо своєї нерухомості. Завдяки такому контролю власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії і припинити спроби рейдерського захоплення.
Про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини