Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдери зазіхають навіть на нерухомість зі спадщини

16 лютого 2018, 13:51
190
0
Реклама

Прокуратура Київської області повідомила про направлення до суду чергового обвинувального акта щодо шахрайства з нерухомістю. Особливістю цього випадку є те, що тут була здійснена спроба заволодіння будинком із земельною ділянкою, що належали померлій особі.
Правоохоронці уточнили, що шахрайка, яка поклала око на осиротілий двір, забезпечила підробленими паспортами підставних осіб, які грали перед нотаріусом ролі продавця і покупця. Афера на цьому етапі вдалася - нотаріус посвідчив угоду і вніс зміни до держреєстру прав на нерухомість. Звідки у шахрайки взялися правовстановлюючі документи на будинок і землю - прокурори не повідомили.
Однак, перепродати майно і розділити злочинну здобич з співучасниками рейдеру так і не вдалося. В результаті розслідування прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо організатора схеми за статтями про шахрайство в особливо великих розмірах та використання підроблених документів. Підставним особам пощастило більше - завдяки угоді про визнання винуватості вони відбулися значним штрафом за співучасть.
З огляду на винахідливість рейдерів, а також складність процедури повернення майна з незаконного володіння, власникам нерухомості варто вести антирейдерський контроль. Адже зупинити спробу рейдерської атаки або ліквідувати її наслідки мінімальними зусиллями зможуть лише оперативні дії в результаті своєчасного сигналу про загрозу.
Сучасним і найбільш ефективним антирейдерським засобом є електронний контроль, наприклад - SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Цей сервіс дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості щодо конкретного об'єкта нерухомості SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини