Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавець передав сторонній особі логін і пароль для доступу до Держреєстру прав на нерухомість

17 січня 2018, 14:49
181
0
Реклама

Прокуратура Київської області повідомила про направлення до суду обвинувального акта стосовно колишнього державного виконавця, який вніс неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. До того ж після зазначених дій зловмисник надав сторонній особі копію особистого ключа, а також свої логін і пароль для несанкціонованого доступу до цього реєстру.


Правоохоронці уточнили, що спільник чиновника повинен був в обумовлений час увійти до реєстру і здійснити несанкціоновану реєстраційну дію щодо накладення арешту та зняття арешту щодо визначеної ними нерухомості.


Державному виконавцю за такі дії загрожує позбавлення волі до 6 років за несанкціоновані зміни інформації, що обробляється в автоматизованих системах.
Нагадаємо, про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та захистити свої права.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини