Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укотре в рейдерській схемі фігурувало підробне судове рішення

23 листопада 2017, 16:01
169
0
Реклама

Прокуратура знову повідомила про успішне витребування з незаконного володіння комунальної нежитлової нерухомості в столиці. У 2013 році приміщення медзакладу вибули з комунальної власності й перейшли приватній особі на підставі судового рішення. Проте приватизація цього приміщення не проводилася і право власності територіальної громади на нього не припинялося.

У цьому випадку правоохоронці звернули увагу на той факт, що судове рішення було нібито винесено органом правосуддя з Донецька. Піл час з'ясування всіх обставин було встановлено, що насправді донецький суд взагалі не приймав ніякого рішення стосовно зазначеного нерухомого майна.

Прокурори в інтересах столичної громади заявили позов про витребування комунального майна з незаконного володіння, який судом був задоволений в повному обсязі. Також правоохоронці убачають в описаному випадку шахрайство, у зв'язку з чим розпочато кримінальне провадження.

Описаний випадок - один з великої кількості епізодів підроблення рішень судів із тимчасово непідконтрольної території зони АТО (про окремі випадки ми вже писали). Тому у зв'язку із систематичністю виявлення таких фактів власникам нерухомості важливо здійснювати постійний антирейдерський контроль.

Сучасним і найбільш ефективним антирейдерським засобом є електронний контроль, приміром - сервіс SMS- Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Він дає змогу оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості SMS-повідомленням, електронним листом, а також сповіщенням у кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини