Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правоохоронці виявили чергову корупційну схему, пов'язану з реєстрацією нерухомості

20 листопада 2017, 11:49
176
0
Реклама

16 листопада співробітники прокуратури та СБУ затримали «на гарячому» під час отримання хабара реєстратора центру розвитку та інвестицій при одній з райрад Київської області. Зазначені кошти службовець вимагав та отримав за перереєстрацію права власності на земельні ділянки та запевнення укладення договорів оренди земельних ділянок сільгосппризначення, що перебувають в іншому районі Київської області.
Вина чиновника в цьому випадку має бути ще доведена судом, однак це аж ніяк не перший випадок, коли в питанні земельної корупції та рейдерства тінь падає на реєстраторів, у тому числі нотаріусів. Заступник Міністра юстиції Олена Сукманова нещодавно повідомила, що Міністерство веде активну діяльність з перевірки якості роботи державних реєстраторів і нотаріусів. За результатами перевірок для 241 державного реєстратора тимчасово заблоковано, а для 16 - анульовано доступ до держреєстру, а до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату направлено одне подання про анулювання свідоцтва про право займатися нотаріальною діяльністю.
У зв'язку з цим не втрачають актуальності питання антирейдерської профілактики та захисту. Сьогодні одним з найбільш поширених об'єктів рейдерських атак є нерухомість, яка потребує постійного юридичного та фізичного контролю. Правовий статус майна можна відстежувати шляхом звернення до реєстру нерухомості. Причому найзручніше контролювати зміни в реєстрі нерухомості за допомогою електронних засобів.
Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача. Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та запобігти спробам рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини