Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдери налагодили схему із захоплення квартир на окупованих територіях

31 жовтня 2017, 13:35
197
0
Реклама

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою займаються розслідуванням рейдерської діяльності групи осіб за участю судді та членів незаконних збройних формувань з непідконтрольної території Донбасу.

Правоохоронці встановили, що зазначених осіб протягом 2015 - 2016 років підробляли рішення від імені колишніх суддів одного з ліквідованих районних судів Донецька. Усі відомі слідству «судові рішення» стосувалися зміни власників квартир у 2013 - 2014 роках у населених пунктах, що знаходяться зараз на тимчасово окупованій території Донецької області.

Надалі підроблені рішення суду надавалися реєстраторам, які переоформляли об'єкти нерухомості на підставних осіб, після чого нерухомістю розпоряджалися учасники терористичної організації «ДНР». Безперешкодність протиправної діяльності зазначеної організованої групи на тимчасово окупованій території Донецької області забезпечував так званий «заступник міністра внутрішніх справ ДНР».

На сьогодні правоохоронці мають докази захоплення 3-х квартир у Донецьку та Донецькій області. Крім того, слідству відомо про підготовку зловмисників до захоплення ще 7 об'єктів нерухомості.

Також під час обшуку у затриманого співучасника - судді одного із судів Одеської області було виявлено гербову печатку і штамп ліквідованого суду, від імені якого «виносилися рішення», чернетки, технічні паспорти на квартири, свідоцтва про смерть осіб, видані «ДНР».

Такі обставини вказують на важливість здійснення постійного антирейдерського контролю власниками активів, насамперед - нерухомості. Адже припинити спробу рейдерської атаки чи ліквідувати її наслідки мінімальними зусиллями зможуть лише оперативні дії внаслідок своєчасного сигналу про загрозу.

Сучасним і найбільш ефективним антирейдерським засобом є електронний контроль, приміром - сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Він дає змогу оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості SMS-повідомленням, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини