Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокурор відстоює додаткові заходи захисту агросектору від рейдерства

25 жовтня 2017, 09:01
168
0
Реклама

Генеральний прокурор 24 жовтня прокоментував ситуацію з рейдерством в агросекторі, зауваживши зниження кількості випадків захоплення активів фермерів. Проте він вказав на необхідність вжиття додаткових заходів, оскільки про вирішення проблеми говорити ще рано.

По-перше, має бути вдосконалено формальну процедуру зміни власника активів у сільськогосподарській сфері. На думку Ю. Луценка, діюча система занадто уразлива перед шахраями.

По-друге, генпрокурор вважає, що необхідно передати місцевим громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів.

Як будуть оцінені ініціативи генпрокурора чиновниками і чи будуть вони реалізовані - невідомо. Але як для фермерів, так і для представників бізнесу в інших сферах в питанні протидії рейдерству ключовою стає оперативність отримання інформації про будь-які зміни у відомостях державного реєстру щодо конкретного об'єкта нерухомості. Найбільш ефективним інструментом є електронний контроль, наприклад - SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН».

За допомогою цього сервісу про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також сповіщенням у кабінеті користувача. Контролюючи реєстраційні дії стосовно свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини