Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будьте уважні: держреєстратор може незаконно оформити право власності на об'єкт

18 жовтня 2017, 10:39
169
0
Реклама

Прокуратура звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави до одного з комунальних підприємств про визнання його дій протиправними та скасування рішення про реєстрацію права власності на автостоянку. Приводом для позову стали підозри прокуратури в незаконності реєстраційних дій стосовно паркінгу.

Прокурори встановили, що держреєстратор оформив право власності на об'єкт, який не є нерухомістю, оскільки згідно із законодавством автостоянка формується з огорожі, твердого покриття, освітлення тощо, що не є об'єктами нерухомості. У таких діях держреєстратора прокуратура вбачає порушення низки норм Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

У зв'язку з цим не втрачає актуальності питання оперативного контролю реєстраційних дій стосовно нерухомості. Адже саме завдяки йому власник зможе швидко зреагувати на незаконні зміни у реєстрі в результаті помилки чи умисних дій. Враховуючи те, що цей реєстр ведеться в електронному вигляді, оптимальним способом такого контролю є моментальні електронні звіти про будь-які дії з реєстровим записом щодо конкретного об'єкта нерухомості.

Таку можливість надає сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі ЛІГА:ЗАКОН. За його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронний лист, а також через сповіщення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини